Hoe vind je een goede teckel fokker?

De belangstelling voor het kopen van een teckel via een teckel fokker is groot. Echter, niet elke teckel fokker is vandaag de dag even betrouwbaar. Er zijn een hoop malafide fokkers actief in het circuit. Zoek je gezonde, vrolijke en lekker actieve teckel pups, dan moet je dus goed opletten. Teckel puppies, ook bekend als dachshund puppies of takshonden, zijn vrolijke en lieve hondjes, waar hondenliefhebbers veel plezier aan kunnen beleven. Maar dan moet je wel een betrouwbare teckel fokker weten te vinden, bij wie je de zekerheid hebt op een goed ras teckel pups. De adviezen en aandachtspunten hieronder helpen de echte teckelliefhebbers om een energiek, leuk, gezond en gezellig teckeltje te vinden!

Verkoopt de teckel fokker ook andere hondenrassen?

Een belangrijk punt van aandacht bij het vinden van een professionele teckel fokker, is diens specialisatie. Hondenfokkers die tientallen rassen door elkaar verkopen, zijn vaak minder betrouwbaar. In een te gevarieerde puppyfarm krijgen de diverse rassen niet de intensieve aandacht en begeleiding die ze nodig hebben tijdens hun vroege ontwikkeling. We raden je daarom aan om te kiezen voor een gespecialiseerde hondenfokker, die alles weet van dachshund puppies.

Een goede communicatie bij een teckel pup kopen is cruciaal

Let bij het kiezen van teckel pups op hoe de teckel fokker met je communiceert. Professionele hondenfokkers zijn open en eerlijk in de communicatie, zowel op hun website, via de e-mail, telefonisch als mondeling. Let erop hoe je vragen beantwoord worden. Een papieren stamboom is belangrijk, maar niet voldoende. Vraag na hoe de pup de eerste weken is opgevoed. Heeft het hondje geleerd om te wennen aan mensen en omgevingsgeluiden? Hoe staat het met de ontworming en inentingen? En wat kan de teckel fokker je vertellen over het moedernest en het karakter van de hond? En, nog belangrijker: hoe communiceert de hondenfokker nadat je interesse hebt getoond of na de aankoop? Gaat het hem of haar erom om het puppiehondje zo snel mogelijk te verkopen, of heb je van doen met een echte teckelliefhebber? Goede fokkers letten erop dat een puppy minimaal 5 weken bij de moeder blijft voor een gezonde basisontwikkeling, maar liever nog 7 tot 9 weken.

Kijk of je informatie kunt vinden op internet

Hondenfokkers die hun passie serieus nemen, hebben een eigen website waar veel informatie op staat. Bekijk welke informatie de teckel fokker allemaal met je deelt of juist niet. Op de site staat als het goed is vermeld dat het om een erkende fokker gaat, die geregistreerd staat bij de Raad van Beheer. Verder spreken beelden ook vaak boekdelen. Zien de aangeboden dachshund puppies er gezond en vrolijk uit als je door de fotoalbums bladert? En, ook niet onbelangrijk: zijn er klantbeoordelingen te vinden van mensen die eerder zaken met de betreffende hondenfokker hebben gedaan? Voor reviews kun je ook elders op internet zoeken. Goede reviews zeggen uiteraard niet alles, maar geven wel een beeld van de betreffende hondenverkoper.